Η Ιστοσελίδα Δυτικός Ανεμος www.westwind.gr έχει την τιμή να παρουσιάσει την ζωγράφο κυρία Αρχοντία Μπόκα.

Η ενστικτώδης ζωγραφική της Κυρίας Αρχοντίας Μπόκα εκφράζει τον κόσμο των συναισθημάτων και την προσπάθεια του καλλιτέχνη να καταστήσει ορατό το φαντασιακό. Σε όλες τις περιόδους της δουλειάς της, αλλάζει σχήματα και φόρμες, επιχειρώντας να κατακτήσει μια πολύπλοκη και δυναμική έκφραση. Ισως, αναζητώντας την υπέρβαση της πραγματικότητας, για να αγγίξει μια άλλη πιο ελπιδοφόρα αλήθεια για τον κόσμο.

Έντονα αλλά συγχρόνως και ήρεμα χρώματα, σχήματα και γραμμές ελεύθερα τραβηγμένες είναι το μέσο για να εκφράσει και να αποδώσει τα συναισθήματά της και την εσωτερική οπτική της γωνία για κάθε τι που παρατηρεί γύρω της. Αλλά και για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο σε κάθε επίπεδο, κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό. Είναι μία διαδικασία ελεύθερη και διαισθητική στη σύλληψη, σύνθετη και αυτοελεγχόμενη στη δημιουργία.

«Η ζωγραφική της πρακτική δεν είναι σταθερή. Αλλάζει από έργο σε έργο. Ως ζωγράφος έχει εμπιστοσύνη σε όσα ανακάλυπτει μόνη της και τελικά πιστεύει ότι ο καθένας τα ξανα-ανακαλύπτει όλα και από την αρχή. Ο ζωγραφικός της χώρος βρίσκεται έξω από τη συμβατική διάκριση των δύο ή τριών διαστάσεων.

Ενα απόλυτο κόκκινο, ζωοποιό και ολόθερμο, ένα κυανό μπλέ που χαίρει μιας ανεξάρτητης ύπαρξης, γιατί χρησιμοποιείται τόσο καλά ώστε το χρώμα δεν απεικονίζεται, ούτε ανήκει στην εικόνα, αλλά πρώτα από όλα είναι ο εαυτός του.

Μέσα απο τα έργα της η Αρχοντία Μπόκα δίνει την ικανότητά της να γεννά συναισθήματα και να προκαλεί την αίσθηση κίνησης με κάθε έργο που αντανακλά την ακατάπαυστη ενεργητικότητα και την έντονη προσωπικότητά της.